klart.se

Äta i Ljugarn


I Ljugarn finns åtskilliga val för hungriga magar. Här nedan finner du några organisationer, allt ifrån cafeér till restauranger med med Gotländska råvaror. Kika gärna in hos de olika för mer information om vad just de har att erbjuda.

Pighuset
Pighuset

Pighuset Tapas & Cava - mitt i Ljugarn vid anrika Pensionat Lövängen. Förr hemvist för pensionatets pigor. Idag tapasbar med goda smårätter och bubblande Cava.
Grillkvällar med helgrillat gotländskt lamm under högsäsong. Utvald av White Guide 2014.

www.pighuset.se

Ljugarns strandcafé och restaurang
Ljugarns strandscafé & restaurang

Café och restaurang precis vid strandkanten.

Besök hemsidan för närmare titt på meny och underhållning.

www.strandcafe.se

Smakrike Krog & Logi
Smakrike Krog & Logi

Smakrike Krog & Logi - Restaurangen är Smakrikes hjärta, här skapas kulinariska upplevelser alla tider på året av Gotlands fantastiska råvaror med inspiration från världens alla hörn.
För att njuta av helheten-stanna över i de smakfullt inredda rummen en trappa upp.

www.smakrike.se

Ardrebo
Ardrebo

Boka en övernattning och koppla av i våra personligt inredda rum.
I vårt kafé bakar vi allting från grunden med noggrant utvalda och närproducerade råvaror. Njut av doften av färskmalt, nybryggt kaffe i en avkopplande miljö inspirerad av det tidiga 1900-talet.

www.ardrebo.se

Bruna dörren
Bruna dörren

Närheten till hav, landsbygd, surrande humlor, stojande barn, doftande saltvatten – ja, det är Brunadörren och en liten del av Ljugarns sommarpuls. Vi erbjuder dig en plats i solen eller skuggan, inne eller ute och maten beställer du i kassan inne i restaurangen.

www.brunadorren.com

Espegards
Espegards

Espegards är ett känt café i genuin miljö som värnar om svensk 'fikatradition'. Vi serverar allt från fyllda baguetter till hederlia princesstårtor.

www.espegards.se

Våffelmagasinet
Våffelmagasinet

I vårt magasin bjuder vi på hemlagade belgiska våfflor. Ät den som en matvåffla med exempelvis skagenröra. Eller komponera din egen dessertvåffla med glass, sylt, färska bär, maränger, chokladsås eller något annat smaskigt från vår långa lista av toppings.

www.vaffelmagasinet.se